Rieten dak onderhoud

Zoals ieder dak moeten ook rieten daken goed onderhouden worden. Omdat riet een natuurproduct is het extra van belang dat dit materiaal niet wordt aangetast door mossen of algen. Door regelmatig het rieten dak te controleren en enkele onderhoudswerkzaamheden uit te voeren zal de levensduur aanzienlijk worden verlengt. Het is van groot belang dat het rieten dak onderhoud met regelmaat wordt uitgevoerd, zodat uw dak langer mee zal gaan.

Veel voorkomende onderhoudswerkzaamheden

Als u de gelukkige eigenaar bent van een woonhuis met een rieten dakbedekking kunt u ervoor kiezen om een onderhoudscontract met een rietdekkersbedrijf af te sluiten. Dit dakdekkersbedrijf, gespecialiseerd in het leggen en onderhouden van rieten daken, zal dan periodiek bij u langs komen om uw rieten dak volledig na te lopen op eventuele mankementen.

Tijdens het rieten dak onderhoud worden de volgende werkzaamheden gedaan:

  • De kwaliteit van het riet beoordelen.
  • Het dak controleren op mankementen.
  • Het schoonmaken van het riet (waarbij algen en mos worden verwijderd).
  • Eventuele kleine herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd.

Het rietdekkersbedrijf maakt altijd van te voren met u een afspraak over het rieten dak onderhoud. U kunt bij het maken van die afspraak ook aangeven of u nog speciale wensen heeft voor het rieten dak onderhoud.

Voordelen van rieten dak onderhoud

Wanneer u kiest voor een rieten dakbedekking, zal u worden aangeraden om uw dak regelmatig te laten controleren. Deze controle moet zorgvuldig worden uitgevoerd, want eventuele mankementen zijn vaak niet van een afstand met het blote oog te zien. U kunt voor uw rieten dak onderhoud een afspraak maken met uw rietdekkersbedrijf, maar nog handiger is het afsluiten van een onderhoudscontract. Zo zal het rietdekkersbedrijf regelmatig contact met u onderhouden over uw rieten dak en hoeft u zelf niet meer te onthouden wanneer het weer tijd is voor een controle en onderhoudsbeurt. De meeste rietdekkersbedrijven geven vaste klanten korting op een onderhoudscontract, zodat u hiermee voordeliger uit bent dan wanneer u steeds zelf belt voor een afspraak.

Veel mensen denken dat ze kunnen bezuinigen op kosten door het onderhoud zelf op zich te nemen of om dit uit te stellen. Toch worden huizenbezitters met rieten daken sterk aangeraden om met enige regelmaat het riet te voorzien van een onderhoudsbeurt. De rietdekker zal uw dak kammen en daarmee het materiaal ontdoen van een eventueel laagje mos of algen. Dit laagje kan er namelijk voor zorgen dat het riet afgesloten wordt van lucht en licht en na een fikse regenbui zal hierdoor het dak te lang nat blijven. Dat is heel slecht voor de kwaliteit van het riet, want hierdoor kan het materiaal gaan rotten. Met een goede onderhoudsbeurt voor uw dak zal uw dak een langere levensduur hebben.

–> Alles over een rieten dak

Prijs van rieten dak onderhoud

De prijs van een rieten dak kan per woning verschillen. De prijs wordt namelijk vastgesteld op basis van de oppervlakte van het dak en dus het aantal vierkante meters wat gecontroleerd moet worden. Daarnaast wordt in de prijs mee berekent of het een arbeidsintensieve klus is of een redelijk eenvoudige klus. Het loont de moeite om, als dat mogelijk is, meerdere rietdekkers om een offerte voor rieten dak onderhoud te vragen. Een offerte is namelijk vrijblijvend, dus u zit nog nergens aan vast. Door de verschillende offertes voor rieten dak onderhoud naast elkaar te leggen kunt u ze vergelijken op service en kosten. Zo kunt u een weloverwogen keuze maken met welk bedrijf u zaken wilt doen.

Exacte kosten voor uw opdracht?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij dakkdekkersbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.