Dakdekkersbedrijf

Bij diverse werkzaamheden aan het dak kunt u een dakdekkersbedrijf inschakelen. Dit kan gaan om dakrenovatie, onderhoud van het dak of zelfs het plaatsen van een compleet nieuw dak. Bij een dakdekkersbedrijf kunt u ervan uitgaan dat er enkel vakmensen werken die over veel kennis en ervaring beschikken.

De werkzaamheden

Een dakdekkersbedrijf kunt u inhuren als u werkzaamheden aan het dak wilt laten verrichten. De werkzaamheden van werknemers zijn heel verschillend. De handelingen kunnen variëren van kleine reparaties zoals een dakgoot vervangen tot het plaatsen van een nieuw dak. Niet ieder bedrijf is hetzelfde en dus kunnen de aangeboden services onderling ietwat verschillen, maar over het algemeen zijn de werkzaamheden van dakdekkers onder andere:

  • Dakgoten plaatsen of vervangen.
  • Isoleren van daken.
  • Lichtkoepels plaatsen.
  • Dakrenovatie.
  • Plaatsen van nieuwe dakbedekking.

Uiteraard is dit lang niet alles wat een dakdekker kan. Bij het plaatsen van een nieuw dak zal er eerst een plan worden opgesteld met de klant, wat zijn uw wensen voor het dak? Daarnaast moeten er ook voorbereidende werkzaamheden worden verricht, zoals het aanbrengen van een onderconstructie en het treffen van een aantal veiligheidsmaatregelen, voordat het werk kan beginnen. Een dakdekker kan niet alleen een nieuw dak plaatsen, maar ook alles wat daarbij hoort, zoals dakgoten, dakramen en regenpijpen. Tot slot kunt u ook een dakdekkersbedrijf in de arm nemen voor onderhoudswerkzaamheden aan uw dak. Een dak dat goed onderhouden wordt, gaat veel langer mee.

Scholing van een dakdekker

Dakdekker wordt u niet zomaar. Het is een arbeidsintensieve baan die behoorlijk wat risico’s met zich meebrengt. Een dakdekkersbedrijf neemt werknemers alleen aan als ze een verwante opleiding hebben genoten. Er zijn verschillende stromingen binnen de opleiding tot dakdekker. Zo kan men kiezen voor de uitstroomrichting Allround dakdekker Metaal, Allround dakdekker pannen/ leien of Allround dakdekker bitumen en kunststoffen. Ook voor het aanleggen van rieten daken zijn speciale cursussen en opleidingen in het leven geroepen. Niet ieder dakdekkersbedrijf is gespecialiseerd in het plaatsen van rieten daken en een rieten dak heeft speciaal onderhoud nodig, waar niet iedere dakdekker mee bekend is.

Tijdens de opleiding tot dakdekker leren toekomstige dakdekkers alles over de verschillende materialen waarmee gewerkt kan worden en hoe deze aangebracht moeten worden.

Een dakdekkersbedrijf moet aan een aantal veiligheidseisen kunnen voldoen. Het is dus heel belangrijk dat werknemers op de hoogte zijn van de huidige veiligheidsvoorschriften.

Ook dit komt tijdens de opleiding aan bod. Daarnaast moeten de cursisten leren hoe ze hun werk kunnen voorbereiden aan de hand van bouwtekeningen en werkomschrijvingen.

Offerte dakdekkersbedrijf aanvragen

Wilt u gebruik maken van één van de diensten van een dakdekkersbedrijf? U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen bij een dakdekkersbedrijf bij u in de buurt. Wanneer u meerdere offertes bij verschillende bedrijven aanvraagt, kunt u de offertes vergelijken op prijs en service. Door het vergelijken van de verschillende offertes kunt u kiezen voor het bedrijf dat het beste bij uw wensen aansluit. Bovendien kiest u gemakkelijker voor een bedrijf wat binnen uw budget past.

Exacte kosten voor uw opdracht?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij dakkdekkersbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.