Zinken dakbedekking

Zinken dakbedekking maakte zijn opmars in de jaren ’90. Tegenwoordig is dit materiaal geliefd om zijn duurzaamheid en omdat het op veel verschillende manieren gebruikt kan worden. Naast dakbedekking wordt zink ook gebruikt om gevels te bedekken en om dakgoten en regenpijpen te maken. Al zien we het als dakbedekking niet meer zo gek veel, zink heeft toch een aantal onvermoede eigenschappen waardoor het geschikt is als dakbedekking. We sommen de voor- en nadelen op.

De voordelen van zinken dakbedekking

Zink is materiaal dat zich erg gemakkelijk laat bewerken. Voor woonhuizen wordt het vaak toegepast als hellende dakbedekking. Omdat zink een vrij onuitgesproken materiaal is, sluit het goed aan bij verschillende woonstijlen. Omdat het zo bewerkelijk is, is het ook erg populair onder architecten. Het laat zich uiterst makkelijk in allerlei maten en vormen toepassen. Zinken dakbedekking is zeer duurzaam en erg onderhoudsvriendelijk. Na verloop van tijd krijgt zinken dakbedekking uit zichzelf een zogenaamde patineerlaag, waardoor het zeer goed bestand raakt tegen de elementen. Tot slot is zink 100% recyclebaar, wat het tot een van de meest milieuvriendelijke opties tot dakbedekking maakt.

De nadelen van zinken dakbedekking

Natuurlijk kleven er ook een aantal nadelen aan deze dakbedekking. Zo is zink materiaal dat niet erg isolerend is. Hierdoor moet een veel isolerend materiaal geplaatst worden om uw woning adequaat te isoleren. Het plaatsen en isoleren van zinken dakbedekking is daarnaast een klus die alleen uitgevoerd mag worden door gespecialiseerde dakdekkers. Hierdoor wordt zinken dakbedekking relatief duur, zeker wanneer het vergeleken wordt met andere opties tot dakbedekking.

Zinken dakpannen

Een nadeel van zinken dakbedekking is dat veel mensen de uitstraling wat onpersoonlijk en koud vinden. Tegenwoordig is er echter een optie die zinken dakbedekking een iets warmere uitstraling geeft. Het is nu namelijk verkrijgbaar in de vorm van dakpannen, of dakleien. Ze zien er precies hetzelfde uit als dakpannen van natuursteen, maar zijn vele malen lichter en hebben uiteraard de voordelen van zinken dakbedekking.

De prijs van het plaatsen van zinken dakbedekking hangt natuurlijk af van de afmetingen van uw dak en de kosten die de dakdekker van uw keuze rekent. Reken echter op zo’n 80 euro per vierkante meter. Hiermee zijn alleen koperen of rieten daken nog prijziger. Een zinken dak gaat echter wel het langst mee van alle dakbedekking. Wanneer u namelijk uw dak met zink laat bedekken, bent u voor de komende 100 jaar klaar. Wilt u meer informatie over de prijzen of heeft u nog vragen, dan kunt u terecht op www.dakdekker-feitjes.nl voor vrijblijvende offertes en het antwoord op uw vragen.

Besparen op de kosten

Als u wilt besparen op de kosten voor dakbedekking, is het aan te raden om een goede vergelijking te maken. Kijk daarom op vergelijkingswebsites en vraag een aantal vrijblijvende offertes aan. Vraag zo’n vijf tot zes offertes aan bij verschillende dakdekkers en kies de juiste prijs. U zult ervan opkijken hoezeer de prijzen van de offertes uit elkaar liggen.

Exacte kosten voor uw opdracht?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij dakkdekkersbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.