Kosten dakbedekking

Bij het kiezen van de dakbedekking spelen de kosten van de dakbedekking een grote rol. Dakbedekking is meer dan alleen bescherming voor regen en wind. De keuze van de dakbedekking bepaalt ook de uitstraling van uw huis. Hierdoor zijn de kosten van de dakbedekking misschien in een ander licht geplaatst. Dakbedekking is er in vele soorten en maten. Elk materiaal is anders, het één is een natuurlijk product, terwijl het andere synthetisch is. Ook de levensduur verschilt per soort dakbedekking. Dit alles bepaalt mede de kosten van de dakbedekking voor uw huis. De kosten dakbedekking worden berekend per m2. Het materiaal wat u kiest en de afvoer ervan is ongeveer 50% van de totaalprijs. De andere 50% zijn arbeidskosten. Door verschillende offertes te vergelijken kunnen deze geminimaliseerd worden.

Er zijn verschillende elementen die invloed hebben op de kosten dakbedekking. Het type dak bepaalt voor een deel de keuze van de dakbedekking. Een plat dak kan bedekt worden met zink, EPDM, Bitumen of PVC. Deze allen kunnen goed tegen temperatuurverschillen en zijn volledig waterdicht. De prijs voor dakbedekking hierboven genoemd liggen tussen de 45-55 euro per m2. Een hellend dak heeft wat meer mogelijkheden, te denken valt aan beton- en kleidakpannen, leien, riet, aluminium, koper en zink. De levensduur van genoemde mogelijkheden ligt ver uit elkaar. De levensduur van betondakpannen is 30 jaar, terwijl zink een levensduur heeft van 100 jaar. De kosten dakbedekking per m2 variëren van 50-120 euro, waarbij betondakpannen het goedkoopst zijn. Riet en koper zijn de duurste dakbedekking mogelijkheden.

Andere invloeden op de prijs

Wanneer je het dak opnieuw laat bedekken, is het eenvoudig om ook de isolatie van het dak te optimaliseren. Wanneer het dak niet voldoende is geïsoleerd, gaat er veel warmte verloren. Het verlies van warmte door ramen, deuren en een onvoldoende geïsoleerd dak kan oplopen tot de helft van de verbruikte energie. Door het optimaliseren van de dakisolatie zal de energierekening lager gaan uitvallen. Echter, de kosten voor de dakbedekking zullen wat aan de hoge kant zijn, maar uiteindelijk is het een goede investering en verdient u het snel terug.

Wanneer u een nieuw dak laat plaatsen kunt u ervoor kiezen om de dakbedekking extra te impregneren. Hierdoor wordt het materiaal waterafstotend gemaakt, en is het dak langer beschermt tegen weersinvloeden. Het laten impregneren zal de kosten dakbedekking wat laten stijgen, maar op de lange termijn is het een goede investering.

Kosten dakbedekking passend binnen uw budget

Om de prijs van dakbedekking binnen uw eigen budget te houden is het verstandig om niet voor de eerste de beste dakdekker te kiezen, maar prijzen te vergelijken van meerdere dakdekkers en goed inlezen naar de mogelijkheden. Hier door kunt u misschien wel tot enkele tientallen procenten besparen op de uitgaven voor dakbedekking. Via deze website kunt u enkele offertes aanvragen bij dakdekkers in uw regio. Het aanvragen van een offerte is kosteloos en geheel vrijblijvend. Wanneer u de offertes ontvangen heeft, kunt u alles naast elkaar leggen om een goede keuze te kunnen maken.

Exacte kosten voor uw opdracht?

Vraag gratis en vrijblijvend meerdere offertes op bij dakkdekkersbedrijven in uw regio en vergelijk het aanbod. Door te kiezen voor de beste deal kunt u besparen op de kosten die u moet maken.