Bitumen dakbedekking

Heeft u een aanbouw, een veranda, een dakkapel of een schuur en zoekt u een kwalitatief goede dakbedekking, dan is dakbedekking van bitumen een goede keus. Bitumen is een substantie gewonnen uit aardolie en wordt al duizenden jaren gebruikt om bouwwerken waterdicht te maken. Het is de goedkoopste vorm van dakbedekking en gaat jaren mee. Voor een bitumen dakbedekking betaalt u ongeveer € 45,00 per m2.

Soorten dakbedekking

Er zijn verschillende soorten dakbedekkingen voor een plat dak, zoals: bitumen, PVC en EPDM. Bitumen dakbedekking is de goedkoopste optie. Er zijn platte platen van bitumen dakbedekking, deze worden bijna altijd gebruikt op een schuur of dakkapel. Er bestaat ook bitumen dakbedekking in de vorm van golfplaten in verschillende kleuren. Bitumen dakbedekking wordt wanneer het warm is zacht en wanneer het koud is hard. Om dit te voorkomen voegen ze APP toe of SBS. APP staat voor a-tactisch polypropyleen, een elastische kunststof. SBS staat voor styreen butadieen styreen een kunststof stof met elastische eigenschappen.

Bitumen dakbedekking word aangelegd

Bitumen dakbedekking met APP blijft soepel bij verschillende temperaturen. Komt er verder geen dakbedekking bovenop dan is bitumen met APP een goede keus, omdat het ook goed bestand is tegen zon en UV straling. Bitumen dakbedekking met SBS kan goed meerekken, wanneer onderliggende dakconstructies en isolatie gaat werken, dan blijft bitumen dakbedekking met SBS goed aansluiten. Het nadeel van bitumen dakbedekking met SBS is dat het niet goed tegen UV straling kan. Het bitumen kan dan poreus worden. Bitumen dakbedekking met SBS kan worden gebruikt wanneer er een laag overheen wordt gelegd, zoals een grindlaag.

Dak bedekken met bitumen

Bitumen wordt opgerold aangeleverd en wordt op het dak uitgerold en op maat gesneden. Daarna wordt het weer opgerold en kan het leggen beginnen. De onderkant van het bitumen wordt met een brander gebrand waardoor het kleverig wordt, daarna wordt het vastgeplakt op de onderliggende dakconstructie. Dit is een klus die voorzichtig moet gebeuren in verband met brandgevaar. Er bestaat ook zelfklevende dakbedekking. Dit voorkomt brandgevaar, maar de hechting op de onderliggende dakconstructie is niet zo sterk, dan wanneer het gebrand wordt. Daarom blijven de dakdekkers liever gebruik maken van de oude manier van leggen door middel van het branden.

Bitumen golfplaten worden vooral gebruikt als dakbedekking voor een tuinhuis, een houtopslagkast, een hondenhok, een carport of een schuur. Ze zijn meestal verkrijgbaar in groen, rood, bruin, zwart of transparant. De golfplaten worden niet gebrand maar geschroefd of gespijkerd. Bitumen golfplaten zijn erg sterk en zijn goed zelf aan te leggen. De golfplaten zijn niet geschikt voor het bedekken van een woonhuis, de kwaliteit van de golfplaten is voor een woonhuis niet afdoende en qua isolatie biedt het weinig. Je kunt de bitumen golfplaten op maat zagen. De golfplaten zijn te koop bij veel bouwmarkten, zoals bij  GAMMA, Karwei of Hornbach.

Informatie over dakbedekking

Voor meer informatie over bitumen dakbedekking kunt u terecht bij verschillende dakdekkersbedrijven. Meer informatie over andere soorten dakbedekking en mogelijkheden is via dakdekker-feitjes makkelijk in te zien. Kijk eens bij u in de buurt, welke dakdekkersbedrijven er zijn. U kunt daar terecht voor informatie of een vrijblijvende offerte.

Vergelijk gratis

Gratis Dakdekkers vergelijken voor een nieuw dak of dakreparatie!

Vergelijk gratis Dakdekkers uit uw regio, hierdoor kunt u tot wel 40% besparen!

Vergelijk gratis

Nog nooit hadden we iets aan ons dak moeten doen. Nu was het tijd voor een dakrenovatie, veel ingelezen op dakdekker-feitjes.nl. Ook gelijk een gratis vergelijking aangevraagd om een dakdekker te vinden. Uitstekende informatie ontvangen!
Wim
Onze dakpannen vervangen en hier zonder kennis ingegaan. Daarom besloten om een dakdekker in te schakelen, veel advies ontvangen en uiteindelijk liggen de nieuwe dakpannen er sinds vorige week op.
Bart
Bij onze nieuwe aanbouw zochten we de juiste dakbedekking. De kosten hiervan vonden we reuze meevallen en zeer tevreden met het resultaat wat geleverd is. De vergelijking heeft ons flink geholpen.
Joost
Over ons

Dakdekker-feitjes.nl is de nummer 1 site als het gaat om informatie verlenen over dakbedekking. Zo zijn er verschillende tips die de keuze tussen de diverse dakdekkers een stuk makkelijker maken. Wilt u een dakdekker inschakelen, waar moet u dan zoal op letten. Door zoveel mogelijk vragen te beantwoorden is Dakdekker-Feitjes.nl een complete site. Voor een plat dak of een schuin dak met dakpannen is er altijd extra informatie welkom. Ons netwerk stellen we graag aan u beschikbaar door middel van onze gratis vergelijkingsservice. Wanneer u hier gebruik van maakt, kunt u tot wel 40% besparen op de kosten van een dakdekker uit de regio.

Vestigingen

Onze vestigingen zitten verspreid door het hele land:

 • Amsterdam
 • Breda
 • Eindhoven
 • Den Haag
 • Rotterdam
 • Tilburg
 • Utrecht
 • Almere
 • Groningen
 • Enschede
 • Nijmegen
Prijzen van dakbedekking

Belangrijk zijn de kosten voor de laten dekken van uw dak. De prijzen van diverse soorten dakbedekkingen op een rij: